Menu

  • Elke dinsdag peuterdans door Time 2 Move. Lekker samen bewegen!


  • 's-Middags een vers bereide biologische stamppot. De kinderen smullen!


  • Om 5 uur vers gebakken brood. Ruikt altijd heerlijk!


  • Leuke activiteiten, elke dag is weer bijzonder!


  • Met de bakfiets of de wandelwagen erop uit, de omgeving verkennen.


  • Spelletjes spelen of knutselen met de ouderen in de Annenborch


  • Als ik mijn kind op kom halen, dan is er altijd een gezellige sfeer!

Bio - eco - recycling

Zoete lieve Gerritje vindt het ook belangrijk om bewust met het milieu om te gaan.

Bij Zoete lieve Gerritje wordt voornamelijk met biologische producten gewerkt. We hebben hiervoor gekozen omdat we ook qua voeding de hoogste kwaliteit willen bieden aan onze kinderen en omdat we hier heel bewust met voeding omgaan.
 
We halen ons fruit en onze groenten bij de Jumbo en AH, omdat deze tegenwoordig over een heel uitgebereid assortiment beschikken op het gebied van biologische en milieuvriendelijk geteelde producten. Ook het beleg en dergelijke halen we daar.

We kweken in de zomer onze eigen groenten en fruit in kweekbakken in het buitenverblijf van het kinderdagverblijf. Daarnaast tuinieren we met de kinderen in de moestuin aan de Bredestraat en de van Meeuwenstraat.

We bieden de kinderen bij Zoete lieve Gerritje ook een warme maaltijd aan. Dit is een dagelijks vers stampje van diverse soorten seizoensgroenten. Deze maaltijd wordt door onze medewerkers zelf bereid en warm gehouden in de oven. Zoete lieve Gerritje maakt geen gebruik van een magnetron.

Ons biologisch brood bakken we dagelijks zelf en dat ruikt toch lekker!

Zoete lieve Gerritje doet aan recyclen van bijvoorbeeld de luiers. Daarnaast gebruiken we gerecycled papier, zoals tissues, papieren handdoekjes en wc-papier.

Eén van de kinderdagverblijven is gevestigd in het woonzorgcentrum De Annenborch en is daardoor mede gelegen in een Ecologisch park. Het is ontzettend leuk en leerzaam voor de kinderen om te zien hoe alles groeit en bloeit! Nog leuker is, dat ze het dan ook nog mogen proeven!

Dit zijn een aantal van de vele voorbeelden, van onze bewuste werkwijzen.