Menu

  • Elke dinsdag peuterdans door Time 2 Move. Lekker samen bewegen!


  • 's-Middags een vers bereide biologische stamppot. De kinderen smullen!


  • Om 5 uur vers gebakken brood. Ruikt altijd heerlijk!


  • Leuke activiteiten, elke dag is weer bijzonder!


  • Met de bakfiets of de wandelwagen erop uit, de omgeving verkennen.


  • Spelletjes spelen of knutselen met de ouderen in de Annenborch


  • Als ik mijn kind op kom halen, dan is er altijd een gezellige sfeer!

Een dag bij Zoete lieve Gerritje

Vanaf 7:30 uur staat de deur bij Zoete lieve Gerritje voor u open. Zoete lieve Gerritje is een kinderopvang waar ieder kind ALL INCLUSIVE verblijft. Dit houdt in dat er een compleet “pakket” van verzorging geboden wordt! De kinderen eten eerst hun ontbijtje nog thuis, maar vanaf dat moment wordt hier alles verzorgd!

We eten iedere dag rond de klok van 9:30/10:00 uur, vers en zeer gevarieerd (biologisch) fruit. Voor de kleinsten vanaf ongeveer 6 maanden wordt er vers fruit gepureerd. 

Daarna is het voor de kleinsten tijd (10:30/11:00 uur) om lekker een dutje te doen in één van de slaapkamertjes die we beschikken (geen slaapzaal waar de kinderen elkaar wakker houden).

Nu (10:30 - 12:00 uur) hebben we lekker even de tijd om met de oudsten onder ons een leuke activiteit te ondernemen. Dat kan variëren van:
- een leuk ritje in de bakfiets naar de speeltuin,
- wandelen naar de kinderboerderij of naar het bos,
- naar de bibliotheek,
- naar boer Joost,
- naar de zandverstuiving, 
- lekker knutselen,
- koekjes of brood bakken, 
- een verhaal vertellen en uitbeelden,
- bewegen op muziek (elke dinsdagochtend peuterdans) of
- gewoon lekker met elkaar spelen.

Om ongeveer 12:00/12:30 uur is het tijd om lekker te gaan eten. We eten 's middags de warme maaltijd omdat dit overdag beter verteerd dan 's avonds. We eten hier elke dag gezellig met elkaar. U moet denken aan: 2 a 3 soorten verse biologische groente met aardappeltjes en bio appelmoes. Ook voor de allerkleinsten wordt de groente gepureerd, zodat ook zij vanaf 6 maanden kunnen mee eten. Wij schotelen onze kinderen alleen zelf bereid voedsel voor en maken geen gebruik van potjes.

Na een gezellige ochtend en een volle buik, is het voor de meeste bedtijd en gaan dan lekker slapen. Voor degene die geen middagdutje meer doen, bouwen we een rustmoment in. Dat houdt in dat die kinderen even lekker in onze snoezel-ruimte of op een zitzak mogen rusten, of een boekje gaan lezen.

Terwijl de oudste kinderen even rusten, worden de kleinsten even meegebracht naar buiten voor een wandeling. Ook de kleinsten gaan elke dag even naar buiten. 

Als de eerste kinderen wakker worden, is het tijd (15:00/15:30 uur) om lekker biologische diksap te drinken met elkaar en daar hoort uiteraard een lekker koekje of rijstwafeltje bij!

De kinderen kunnen hierna nog lekker spelen of erop uit met de wandelwagen of de bakfiets. Als het redelijk weer is, kunnen de kinderen ook lekker in onze aangesloten tuin ravotten, waar alles is aangepast voor de kinderen. We beschikken over een glijbaan, schommel, zandbak, springkussen, driewielers, enz.)

Na een lange dag en een compleet programma te hebben afgewerkt wordt het tijd (16:45/17:00 uur) voor de boterham! We nemen de tijd tot 17:30 uur.

Vanaf 17:30 uur kunt u uw kindje weer helemaal voldaan, bij ons komen ophalen, zodat u nog lekker wat “quality time” over heeft en dus niet meer met het avondeten hoeft te stoeien, na een drukke dag op het werk. Uw kind gaat met een schone luier naar huis. 

Om 18:30 uur sluit het kinderdagverblijf! 

Dit is een globale indeling van de dag. We kijken naar ieder individu apart en houden ons natuurlijk ook bezig met diverse ontwikkelingsgebieden van de kinderen, zoals de cognitieve ontwikkeling, sociale ontwikkeling, creatieve ontwikkeling en lichamelijke ontwikkeling. Elk half jaar wordt uw kind geobserveerd op deze ontwikkelingsgebieden. Als u hierover of over de dagelijkse gang van zaken meer wilt weten, kunt u het pedagogisch beleidsplan lezen.