Menu

  • Elke dinsdag peuterdans door Time 2 Move. Lekker samen bewegen!


  • 's-Middags een vers bereide biologische stamppot. De kinderen smullen!


  • Om 5 uur vers gebakken brood. Ruikt altijd heerlijk!


  • Leuke activiteiten, elke dag is weer bijzonder!


  • Met de bakfiets of de wandelwagen erop uit, de omgeving verkennen.


  • Spelletjes spelen of knutselen met de ouderen in de Annenborch


  • Als ik mijn kind op kom halen, dan is er altijd een gezellige sfeer!

Het kinderdagverblijf

Zoete lieve Gerritje is een kleinschalig kinderdagverblijf. De kracht van onze kinderopvang is dat we een combinatie bieden van kleinschaligheid aan de ene kant en professionaliteit aan de andere kant. 

Zoete Lieve Gerritje kenmerkt zich door:

- Huiselijke inrichting
- Geborgen sfeer
- Kleinere groepen
- Professionaliteit
- Veel aandacht voor elk kind
- Stabiele samenstelling van de groepen
- Vaste leidsters op de groepen
- Elke dag met alle kinderen naar buiten en bewegen 
- Biologische maaltijden
- Verbouwen groenten & fruit in kweekbakken en moestuin
- Milieu bewust 
- Peuterarrangement
- Samenwerking Woonzorgcentrum de Annenborch
- All inclusive pakket
- Via de app altijd op de hoogte van het verloop van de dag 

Zoete lieve Gerritje werkt met verticale stamgroepen (kinderen van 0 - 4 jaar). Dagelijks zijn er per stamgroep 10 vaste kindplaatsen en 2 flexibele beschikbaar. Zoete lieve Gerritje heeft vanaf november 2015 4 kleine stamgroepen; de Roosjes en de Madeliefjes op locatie De Annenborch en de Anemoontjes en de Viooltjes bij de Van Meeuwenstraat. De kinderen worden dagelijks begeleid door minimaal 3 begeleidsters; 2 pedagogische medewerksters en 1 à 2 stagiaires. Dit betekent dat er gemiddeld één begeleidster is op 3 of 4 kinderen. Hierdoor zijn de medewerkers in staat om veel tijd en aandacht te geven aan elk kind. Deze kleinschalige opzet stelt de medewerkers in staat om de kinderen optimaal te begeleiden en te stimuleren in hun persoonlijke ontwikkeling.  

De prettigehuiselijke sfeer samen met de kleinschalige opzet zorgen er voor dat kinderen zich snel thuis voelen op het kinderdagverblijf. Tevens speelt stabiliteit encontinuïteit in de samenstelling van de groep en de aanwezigheid van vaste leidsters een belangrijke rol voor een rustige, veilige omgeving voor uw kind. Ook het 'vaste' dagritme geeft de kinderen structuur en vertrouwen.

Uw kind komt bij Zoete lieve Gerritje terecht in een veilige, rustige en pedagogisch verantwoorde omgeving. 


Rust
 is van essentieel belang voor uw kleintje. De stamgroepen op locatie De Annenborch hebben per groep 2 slaapkamertjes met 4 slaapmogelijkheden. Op locatie Van Meeuwenstraat staat de stamgroep een grote slaapkamer tot hun beschikking met 8 slaapmogelijkheden. Door de verticale stamgroep zijn we meestal in staat om kinderen in verschillende rondes te laten slapen of rusten in bed.  


Bij de inrichting van het kinderdagverblijf is rekening gehouden met de benodigdheden voor kinderen van nul tot vier jaar en met hun behoeften en mogelijkheden, waardoor het spelen bij Zoete lieve Gerritje heel erg leuk is. Door het aanreiken van veel verschillende materialen, wat een kind nodig heeft om tot ontplooiing te komen, worden diverse ontwikkelingsgebieden gestimuleerd. Hierbij wordt ingegaan op de behoeften en capaciteiten van het individuele kind. Daarnaast is er voor gekozen om een snoezelruimte (relaxruimte) in te richten, waar kinderen zich heerlijk kunnen terugtrekken om uit te rusten of naar muziek te luisteren of fijn samen kunnen spelen of lezen.


Buiten spelen, bewegen, wandelen, fietsen, tuinieren maar ook dansen vinden we heel erg belangrijk. We bieden wekelijks peuter- en kleuterdans aan door Time 2 Move. Heerlijk bewegen op muziek. Goed voor de motoriek, goed voor het lijf en het ritmegevoel. Er worden 2 optredens per jaar georganiseerd om de ouders mee te laten genieten van hun danstalenten. Verder is bewegen goed voor de gezondheid en voor de grove motoriek. Bovendien kunnen de kinderen hun energie even kwijt. Daarom gaan wij elke dag met alle kinderen naar buiten en zorgen daarbij voor de nodige beweging. 

Bij Zoete lieve Gerritje bereiden we peuters ook voor op het basisonderwijs. Sinds september 2014 bieden we dagelijks peuterarrangement aan. Iedere ochtend van 09.00 tot 13.00 beleven 8 peuters van 2 tot 4 jaar een uitdagend programma op locatie van Meeuwenstraat.

Sinds 2012 biedt de samenwerking met Woonzorgcentrum De Annenborch een welkome aanvulling waarbij jong en oud van elkaar leren en samen activiteiten ondernemen. Dagelijks combineren we activiteiten zoals, verven, zingen, sjoelen met de bewoners van de Annenborch en brengen regelmatig een bezoek aan de gesloten afdeling. Deze mensen kunnen we enkel al met onze aanwezigheid een onvergetelijke dag bezorgen.

Ieder moment van de dag kunt u via de app op uw iPhone, iPad of Android toestel op de hoogte worden gebracht over het verloop van de dag van uw kind. Met behulp van de activiteitenregistratie in het systeem wordt automatisch een dagboek van het kind gemaakt. Ouders kunnen ten alle tijden het dagboek van hun kind bekijken. In het dagboek staat genoteerd:
* wanneer en wat de kinderen hebben gegeten & gedronken,
* wanneer ze zijn verschoond,
* wanneer en hoe lang ze hebben geslapen,
* wat de kinderen voor activiteiten hebben ondernomen en
* eventuele byzonderheden.
Op deze manier hoeft u geen enkel belangrijk moment in het leven van uw kind te missen. De ouders kunnen tevens notities achterlaten voor de pedagogisch medewerkers en verlof of ziekte melden.

Het doel van Zoete lieve Gerritje is het realiseren van de hoogste kwaliteit op het gebied van kinderopvang.

Het belangrijkste van goede kinderopvang is, dat er op een bewuste en verantwoorde manier wordt gezorgd en omgegaan met kinderen. Tevens vinden we het heel erg belangrijk dat ieder kind zich “thuis”, veilig en welkom voelt in de opvang. Ook vinden wij het belangrijk dat een kind zich kan ontplooïen en zich kan ontwikkelen in zijn eigen tempo.

Om de kwaliteit nog meer te optimaliseren werken wij voornamelijk met biologische producten. Dit houdt in dat wij uw kind een zeer complete en uitgebalanceerde voeding kunnen bieden. Dagelijks bereiden we samen met de kinderen onze warme maaltijd (biologische stamppot van verschillende seizoensgroenten) en bakken we onze eigen broodjes.

We kweken in de zomer onze eigen groente en fruit in onze kweekbakken in de patio van het kinderdagverblijf. Daarnaast tuinieren we met de kinderen in onze moestuin aan de Bredestraat. Dit zijn een aantal kenmerken van kinderdagverblijf Zoete lieve Gerritje die een voortdurend hoge kwaliteit van kinderopvang kunnen waarborgen.