Menu

  • Elke dinsdag peuterdans door Time 2 Move. Lekker samen bewegen!


  • 's-Middags een vers bereide biologische stamppot. De kinderen smullen!


  • Om 5 uur vers gebakken brood. Ruikt altijd heerlijk!


  • Leuke activiteiten, elke dag is weer bijzonder!


  • Met de bakfiets of de wandelwagen erop uit, de omgeving verkennen.


  • Spelletjes spelen of knutselen met de ouderen in de Annenborch


  • Als ik mijn kind op kom halen, dan is er altijd een gezellige sfeer!

De BSO


Zoete lieve Gerritje is 5 maart 2012 van start gegaan met de BSO aan de Bredestraat 19 te Rosmalen.  Vanwege het grote animo is in 2015 de BSO aan de Bredestraat uit zijn jasje gegroeid. Daarom is Zoete lieve Gerritje in augustus 2015 een 2e groep BSO aan de Van Meeuwenstraat gestart; een prachtige locatie met een schitterend buitenverblijf.

Zoete lieve Gerritje streeft al jaren een kleinschalig concept met een huiselijke sfeer na. Dit houdt in dat de groep doorgroeit naar maximaal 15 kinderen per dag. Deze kinderen worden begeleid door 2 pedagogisch medewerksters en eventueel een stagiaire. Deze groei biedt kinderen de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende leuke activiteiten die wij samen met de kinderen willen ondernemen. Zoete lieve Gerritje vindt het daarnaast belangrijk dat de pedagogisch medewerksters er echt voor jullie kindjes zijn.

We gaan bij "thuiskomst" eerst met elkaar aan tafel met een lekkere pot thee om te horen hoe alles op school is verlopen. Vervolgens bespreken we wat we met elkaar kunnen gaan doen of dat er kinderen bij zijn die liever iets individueels willen gaan doen.

Het hele jaar door is het mogelijk om op:
* maandag te sporten & te spelen in de buitenlucht georganiseerd door Running-Therapie Rosmalen,
* dinsdag te dansen met Time 2 Move,
* woensdag de bewoners van de Annenborch te bezoeken en samen met de ouderen ondernemen ze een leuke activiteit zoals bijvoorbeeld een spelletje of knutselen,
* donderdag tuinieren, oogsten en koken uit de eigen moestuin,
* vrijdag te sporten & te spelen in de buitenlucht.

De kinderen mogen natuurlijk ook kiezen om een gezelschapsspelletje te spelen, een hut te bouwen, met de bakfiets of stint naar de speeltuin / zandverstuiving / dierenparkje te gaan, te gamen of lekker vrij buiten te spelen in de prachtige tuin. Het is uiteraard ook mogelijk om leuke creatieve activiteiten te ondernemen, zoals schilderen en knutselen maar ook koekjes, cake en brood bakken hoort daarbij! Als je even niet wilt spelen, mag je ook lekker snoezelen/ relaxen/ chillen, in onze snoezel-kamer of kijken we even lekker TV.

Ook op onze BSO gaan wij bewust om met voeding. Alle kinderen krijgen rond 17.00 uur een groene smoothie aangeboden! De kinderen maken samen met de leidsters hun eigen smoothie, gemaakt van vers fruit en groentes. De ideale manier om je dagelijkse portie fruit en groente te verhogen.

Bij de BSO van Zoete lieve Gerritje is het echt even "thuis" komen en dus tot rust komen.
Er is echt even aandacht voor jou! De leidsters luisteren naar je en kijken waar je op dat moment zin in hebt of juist niet.

Je kunt hier echt lekker jezelf zijn!

Als het aantal kinderen het toelaat, is het mogelijk om je vriendje of vriendinnetje mee te nemen naar de BSO. Dus ook op de BSO mag je gewoon afspreken!

In de schoolvakanties ondernemen we iets extra's! Je moet denken aan een leuk uitstapje naar het museum of dierentuin. Dit gaat altijd in overleg en met toestemming van de ouders.

We sluiten graag aan op de wensen van de kinderen (en natuurlijk op die van de ouders), dus mochten er buiten ons aanbod nog meer wensen en ideeën ontstaan, kijken we graag of het budgettair haalbaar is om deze wensen te vervullen!